מחשוב ענן לעסקים – מה זה אומר לנו

מאת: עופר פוסט, יועץ לחברי הלשכה לניהול רשתות ומחשוב

כאשר מדברים על מחשוב בענן בשנת 2023 נראה כי זהו משהו שמובן לכולם כדבר המשמש באופן יום יומי את רובנו בכל היממה וכמעט בכל נושא בחיים .

אך האם באמת אנו יודעים כיצד זה עובד? האם זה אמור לעניין כל אחד מאתנו גם אם זה לא מקצועו? התשובה היא בהחלט כן . כדאי לדעת ולהתעניין בכדי להבין היכן נכון לבחור ולדעת נכון לשאול.

מהו בעצם מחשוב ענן .

הביטוי "ענן" הינו דימוי לרשת אינטרנט כאשר למעשה מאוחסן בה קבצים ומידע שאינו על גבי המחשבים והשרת באופן פיזי של משרדכם .

הביטוי "ענן" נועד לדמות שירות שהינו זמין 24/7 לכל פעולה שתדרשו לבצע, בכל מקום וזמן ואינו תלוי קרבה פיזית למקום מסוים שבו אתם נמצאים באותו רגע .

מחשוב ענן הוא דרך לגשת למשאבים וליישומים מרחוק דרך האינטרנט. במקום להתקין ולתחזק תשתיות מסובכות במשרד, עסקים יכולים להשתמש בשירותי ענן שמאוחסנים במרכזי נתונים מרוחקים. זה מאפשר לעסקים לשלב את הפוטנציאל המרשים של הענן בתהליכי העבודה שלהם ולגשת למידע וליישומים מכל מקום ובכל זמן.

נוכל למנות לא מעט יתרונות טכנולוגים אשר יקדמו לנו תהליכי עבודה מתקדמים, כמובן גם חיסכון בעליות ושיתוף פעולה בין צוותים פנימיים לחיצוניים של המשרד.

ישנן מאות חברות בארץ ובעולם שמספקות שירותי "ענן" אך איך נדע לבחור נכון ולשאול על מנת לדעת כי אנו נמצאים במקום בטוח ושקט עבורנו.

  1. נפח אחסון הניתן – חשוב להבין מהו נפח האחסון הניתן מהחברה וכמה נשלם על כל חריגה מגודל המסגרת המוצעת .
  2. חיסיון המידע ואבטחתו – נדרוש מספק השירות להציג בפנינו מידע על עמידה בסטנדרטים גבוהים, תקניים של אבטחת מידע ותקני ISO מתאימים.
  3. סיכון בזליגת מידע – במחשוב ענן קיים סיכון מתקיפה חיצונית של ספק שירותי הענן – היות והמידע של הארגון שלך ושל עוד מאות לקוחות  נמצא בשירותי הענן, ספק השירות הינו הגוף שאמור גם לאבטח אותו. נדע לבקש אודות אבטחת הארגון והמוניטין שלו לאורך פעילותו .
  4. פרטיות המידע – מומלץ לוודא שקיימת הפרדה של המידע בין הלקוחות השונים של ספק הענן.
  5. אימות דו שלבי – מומלץ לוודא כניסה למערכת הענן באימות דו שלבי המחזק את האבטחה של פרופיל המשתמש .
  6. יכולת הגירה\מעבר משירות לשירות – כאשר נבחר תוכנה או שירות בענן נכון לשאול על יכולת המעבר בין החברות, כך נדע שאנו לא "כלואים" בתוכנה או בשירותי הענן שברחנו נכון לעכשיו.
  7. גיבוי ושרידות ספק הענן – נוודא כי ספק השירות עומד בתקנים מחמירים של גיבוי כלל השרתים באופן כפול – נשאל על רמת השרידות של שרתי החברה, גיבוי נתונים וגיבוי החשמל למקרה של נפילות.
  8. סעיף שמירת הסודיות - הארגון איננו יודע מי העובדים אשר מועסקים על ידי הספק ומטפלים בכלל תשתיות החומרה והתוכנה שהינם הבסיס לשירותים אותם הוא מספק ועליהם נמצא המידע הארגוני הרגיש. חשוב לבקש בהסכם השירות כי יופיע סעיף זה וכמובן התחייבות לסודיות.
  9. מערך ניהול סיכונים –כחלק ממערך החשיבה וביצוע מעבר לעבודה בענן, יש לבחור תכנית ביצוע ליום תקלה או השבתה .ליווי של איש מקצוע בתהליך, יידע לכוון על תהליכים מהירים של התאוששות בעבודה במידה וישנה תקלה בשירותי הענן . כמו כן עמידה על כך שיהיה עותק מקומי לכל הנתונים אחד לשבוע לפחות, הינה הכרחית .
  10. התאמת גרסאות למובייל – כיום הניידות הינה מפתח לניצול מקסימאלי של שעות עבודה ותכנון מערך עובדים בשטח אשר ייתן מענה בכל מקום עם נתוני החברה. חשוב לוודא שנבחר במערך ענן המותאם לכל סוגי המובייל בכל הגרסאות .

 

לסיכום

כאשר אנו נדרשים לבחור בספק שירות ענן, מומלץ להתייחס לכל נושאים אלו בקפידה ואל לנו לדלג על שלב כזה או אחר. במידת הצורך להיעזר בגורמים מקצועיים או מומחה  בתחום על מנת לקבל תמונה ברורה יותר בהיבט הטכנולוגי ובכך לקבל החלטה נכונה בשיקול העסקי והניהולי של בית העסק.

נכון לציין כי מחשוב ענן תופס תאוצה ביתרונותיו יותר ויותר בשנים האחרונות, אך חשוב לא פחות שלא לקבל זאת כמובן מאליו אלא לבדוק, להתעניין ולקבל ייעוץ על מנת לבחור בספק הנכון שיצעיד את בית העסק לטכנולוגית מקצועית ואיכותית .